Żurawina do mięsa

Ocena przepisu

Składniki

  • żórawina 70 dag
  • cukier 3 łyżki
  • goździki 4 sztuki
  • owoce jałowca 5 sztuk
  • czerwone wino 100 ml
  • brandy 1 łyżka
  • pieprz w ziarkach kilka sztuk

Sposób przyrządzenia

Jałowiec, goździki i pieprz zmiażdżyć tłuczkiem, przełożyć do rondelka wraz z cukrem, zalać winem i gotować przez ok. 5 minut. Przecedzić, dodać do żurawiny oraz dodać brandy. Zagotować wszystko razem i gotować jeszcze przez 2 godziny. Sos można podawać od razu po przygotowaniu np. do mięs lub pasteryzować w słoikach ok 10 min.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 godz
Ile porcji: 20
Wyświetlenia: 1359
Data dodania: 2011-02-02

Zdjęcia

Żurawina do mięsa
allka#

Dodane przez:

allka

2011-02-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Żurawina do mięsa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.