Zupa z młodej kapusty

Ocena przepisu

Opis

smaczna zupka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę opłukać, poszatkować, wrzucić do garnka i zalać wywarem. Ziemniaki pokroić w małą kostkę, marchewki zetrzeć na tarce dodać do kapusty i podgotować. Przyprawić solą, pieprzem, bazylią, cukrem, zielem angielskim. Na koniec posiekać koperek i wsypać otręby pszenne. Można zabielić jogurtem naturalnym lub śmietaną.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 446
Data dodania: 2011-08-10

Zdjęcia

Zupa z młodej kapusty
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-10
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z młodej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.