Zupa cebulowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obraną i pokrajaną na cienkie plastry cebulę zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. Oprószyć mąką i zmniejszywszy ogień smażyć mieszając, aby mąką zrumieniła się lekko. Zalać cebulę rosołem, posolić i mieszając zagotować. Przetrzeć zupę przez cedzak, podgrzać, wlać koniak i podawać z grzankami z bułki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 572
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa cebulowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.