Ziemniaczana zapiekanka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki gotujemy. Paprykę dokładnie oczyszczamy, myjemy i wraz z wędliną kroimy w kostkę. Twaróg ucieramy z żółtkami i mlekiem. Następnie tak powstałą masę mieszamy z wędliną i papryką. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki kroimy w plasterki. Układamy w blaszce na przemian z masą serową. Żółty ser ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch potrawy. Pieczemy około 45 minut w temp. 180*c.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 952
Data dodania: 2010-03-11

Zdjęcia

Ziemniaczana zapiekanka
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-04-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaczana zapiekanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.