Zabielana zupa pomidorowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę myjemy, zalewamy wrzątkiem i w dużym garnku gotujemy przez pół godziny. W rondlu wlewamy olej i przez 8-10 minut podsmażamy na nim koncentrat pomidorowy. Wywar z warzyw przecedzamy i wlewamy do niego podsmażony przecier. Zupę zagęszczamy śmietaną wymieszaną z łyżeczką mąki i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 379
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zabielana zupa pomidorowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.