Syrop z czarnego bzu

Ocena przepisu

Składniki

  • bez czarny kwiaty 30-40 baldachimów
  • cukier 2 kg
  • kwasek cytrynowy 2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Kwiaty obrać z łodyg, zalać gorącą wodą ok. 1l, dodać kwasek i odstawić przyciśnięte na 48 godz. Po upływie tego czasu sok przelać przez sito dodać cukier i zagotować. Wlać syrop do słoików i zakręcić, można pasteryzuje ok 5-10
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 836
Data dodania: 2010-03-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Syrop z czarnego bzu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.