Suflet z mąki kukurydzianej

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka kukurydziana 2,5 łyżki
  • jajka 4 szt
  • cukier puder do żółtek 4 łyżki
  • cukier puder do białek 2 łyżki
  • rum 10 ml
  • tłuszcz do formy 1/2 łyżki
  • skórka z cytryny do smaku

Sposób przyrządzenia

Żółtka utrzeć z cukrem, skórką cytrynową i rumem. Wymieszać lekko z ubitą na sztywno pianą z białek przesypując mąką. Nałożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i upiec w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać zaraz po upieczeniu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 649
Data dodania: 2010-02-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Suflet z mąki kukurydzianej

2010-02-24 20:47:15

Lubię suflety.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.