Sodziakowe racuchy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do mleka dodać mąkę, cukier waniliowy i wbić jajko. Wymieszać albo zmiksować by powstała dość gęsta, gładka masa. Jabłka obrać pokroić w plasterki. Można oprószyć cynamonem. Nabierać niewielkie ilości ciasta łyżką kłaść na rozgrzany tłuszcz, na cieście układać plasterki jabłek, zasmarować ciastem i przewrócić na drugą stronę. Racuszki smażymy z obu stron na rumiano.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1063
Data dodania: 2012-10-23

Zdjęcia

Sodziakowe racuchy
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2012-10-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sodziakowe racuchy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.