Sernik z brzoskwiniami

Ocena przepisu

Składniki

spód

masa serowa

dekoracja

Sposób przyrządzenia

Ze składników na spód kakaowy zagnieść ciasto i i wyłożyć na dno blaszki. Podpiec spód przez 12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°c, wystudzić. Masa serowa: ser dwa razy przekręcić wraz z miękką margaryną. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do utartej masy stopniowo dokładać twaróg i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę ze szczyptą soli. Dodać do masy serowej i wymieszać. Wsypać mąkę ziemniaczaną, dodać aromat waniliowy i ponownie delikatnie wymieszać. Brzoskwinie odcedzić i pokroić na plastry. Układać na spód. Masę serową wyłożyć na wierzch na brzoskwinie i dokładnie wyrównać. Piec w 170°c przez 50 min. Po upieczeniu dokładnie ostudzić. Udekorować cukrem pudrem i gwiazdkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 14
Wyświetlenia: 438
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik z brzoskwiniami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.