Sernik na zimno z truskawkami

Ocena przepisu

Składniki

  • serek homogenizowany waniliowy 4 szt
  • żelatyna 2 łyżki
  • okrągłe biszkopty 1 duża paczka
  • galaretka truskawkowa 2 op
  • truskawki 40 dag

Sposób przyrządzenia

Tortownicę wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do wystudzenia. Serki homogenizowane chwilę miksujemy, wlewamy przestudzoną żelatynę, ponownie chwilę miksujemy, aby serki połączyły się z żelatyną.Gotową masę wylewamy na biszkopty. Na masie układamy umyte i przekrojone na pół truskawki, całość wkładamy na kilka godzin do lodówki, aby masa z serków dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretki w 3 szklankach gorącej wody, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretki będą już powoli tężeć, wylewamy je na masę z serków. Ponownie wstawiamy całość do lodówki, aby wszystko dobrze stężało. Smacznego :)
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 359
Data dodania: 2011-08-29

Zdjęcia

Sernik na zimno z truskawkami
madi356#

Dodane przez:

madi356

2011-08-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sernik na zimno z truskawkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.