Sałatka z kapusty pekińskiej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kapustę pekińską i czerwoną poszatkować, przełożyć do miski, osolić i odstawić na pół godz. Po tym czasie zlać sok. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Por obrać, umyć i osuszyć. Przeciąć wzdłuż i pokroić w talarki, dodać do miski z kapustą. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach bądź pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników razem z kukurydzą. Sałatkę polać sokiem z cytryny. Dodać kilka łyżek majonezu, dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem i cukrem do smaku. Schłodzić.
Sałatka doskonale smakuje z pieczonym mięsem lub kurczakiem i ziemniakami.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 395
Data dodania: 2012-01-26

Zdjęcia

Sałatka z kapusty pekińskiej
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Sałatka z kapusty pekińskiej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.