Ryż z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z wywaru odlewamy 1/2 szklanki, w pozostałej części gotujemy przepłukany ryż. Grzyby i śliwki moczymy, gotujemy, kroimy w kostkę, dodajemy do ugotowanego ryżu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wysypujemy bułką tartą, przekładamy ryż, wyrównujemy powierzchnię. Do wywaru dodajemy żółtko, polewamy ryż, posypujemy posiekaną natką pietruszki, zapiekamy w piekarniku około 20 minut. Podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1049
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.