Ravioli z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

nadzienie

ciasto

Sposób przyrządzenia

Cebulę i pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, smażymy na oleju, studzimy, dodajemy żółtko, bułkę tartą i posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka, wodę, szczyptę soli, wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy, wycinamy małą szklanka krążki. Na połowę krążków nakładamy wcześniej przygotowane nadzienie, przykrywamy pozostałymi krążkami, zlepiamy brzegi ciasta. Wrzucamy ravioli do osolonej gorącej wody, dotujemy kilka minut. Wyjmujemy, polewamy stopionym masłem, podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1002
Data dodania: 2011-04-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ravioli z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.