Rafaello na biszkopcie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ściąć ostrożnie wierzchnią część biszkopta (ok. 1/3 całości). Następnie drobno pokruszyć. Spód zostawić.
Pół litra śmietanki i czekolady podgrzać na małym ogniu do wrzenia. Zdjąć z ognia i dodać wiórki (1 szklankę). Dobrze ostudzić.
Do zimnej masy dodać pokruszony biszkopt. Należy dać tyle, aby masa nie zrobiła się za sucha. Zmiksować, po czym wyłożyć na spód biszkoptowy. Odstawić do lodówki.
Pozostałe pół litra śmietanki ubić na sztywno (Można użyć śnieżki ubitej na 200 ml mleka). Dodać cukier waniliowy, ubijać aż do rozpuszczenia cukru a następnie dodać rozpuszczoną ostudzoną żelatynę. Wyłożyć bitą śmietanę na masę.
Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 32
Wyświetlenia: 717
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Rafaello na biszkopcie
ilka86#

Dodane przez:

ilka86

2011-05-31
Rafaello na biszkopcie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Rafaello na biszkopcie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.