Racuszki z rodzynkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozkruszamy do miski, dodajemy cukier i połowę ciepłego( letnie, nie gorące) mleka. Mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie dodajemy jajko, pozostałe mleko i mąkę tak, żeby ciasto było dość gęste. Na koniec dodajemy rodzynki i po dokładnym wymieszaniu odstawiamy do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim racuszki nakładając ciasto porcjami na patelnię. Racuszki powinny się ładnie przyrumienić z obu stron na złoty kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 491
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Racuszki z rodzynkami
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuszki z rodzynkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.