Racuchy na suchych drożdżach

Ocena przepisu

Składniki

w gustu

  • miód
  • dżem wisniowy lub inny
  • jogurt
  • polea czekoladowa
  • owoce

Sposób przyrządzenia

Mąkę wymieszać z cukrem waniliowym, szczypta soli i drożdżami. Jajko lekko ubić i wymieszać z lekko podgrzanym mlekiem. Połączyć suche i mokre składniki. Wymieszać i odstawić na 20 minut - najlepiej przykryte. Rozgrzać tłuszcz i smazyc racuchy z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 5 min
Czas smażenia: 10 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1498
Data dodania: 2012-04-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Racuchy na suchych drożdżach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.