Pyzy ziemniaczane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, myjemy. Dwa kilogramy ziemniaków trzemy na tarce o małych oczkach, odciskamy sok. Natomiast pozostały kilogram gotujemy do miękkości, przepuszczamy przez maszynkę. Następnie oba rodzaje ziemniaków łączymy ze sobą, dodajemy pozostałe składniki, bardzo dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kulki. Następnie wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy 5-10 minut od wypłynięcia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 780
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Pyzy ziemniaczane
madi356#

Dodane przez:

madi356

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pyzy ziemniaczane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.