Pyzy z gotowanych ziemniaków

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podsmażamy na patelni z drobno posiekaną cebulą i ząbkiem czosnku. Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości. Ugotowane przeciskamy przez praskę aby uzyskać gładką masę ziemniaczaną. Utłuczone ziemniaki dzielimy na 4 części. Wyjmujemy 1 część ziemniaków i na to miejsc wsypujemy mąkę. Dodajemy trochę pieprzu i wyrabiamy na jednolitą masę. Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ciasto. Formujemy z ciasta wałek i kroimy jak na większe kopytka. Na dłoni formujemy małe placuszki, nadziewamy mięsem i dokładnie sklejamy. Wrzucamy na osoloną gotującą wodę i gotujemy tak jak pierogi.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 906
Data dodania: 2011-06-21

Zdjęcia

Pyzy z gotowanych ziemniaków
tulipan#

Dodane przez:

tulipan

2011-06-21
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pyzy z gotowanych ziemniaków

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.