Puszysty omlet

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka ubijamy mikserem na piane. W osobnym naczyniu łączymy żółtka, make, mleko i sól. Gdy połączą się w jednolitą masę wlewamy do białek i dalej miksujemy. Wylewamy na dużą patelnię i smażymy jak naleśniki z obu stron. Kiełbasę kroimy na drobno, również cebulę i pieczarki- podsmażamy na patelni (ja zawsze dodaję harissę, może być też np. Chilli) przygotowujemy sos z czosnku ok. 3-4 ząbki, ketchupu i majeranku. Na upieczonego omleta wykładamy podsmażony farsz i posypujemy serem. Nadal zapiekając polewamy sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1785
Data dodania: 2010-11-18

Zdjęcia

Puszysty omlet
Madija#

Dodane przez:

Madija

2010-11-22
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Puszysty omlet

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.