Pulpeciki w zupie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wypłukać, włożyć do garnka i zalać wodą. Trochę posolić i postawić do gotowania. Dodać obraną i umytą marchew, pietruszkę i por.

Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko. Można dodać kaszę mannę. Do smaku dodać sól i pieprz. Zarobić masę. Z masy formować pulpeciki i obtaczać je w mące. Na 12-15 minut przed końcem gotowania dodać pulpeciki do zupy.

Marchew wyjąć i pokroić. Dodać do zupy. Można też dodać kostkę bulionową. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać posiekaną natka pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1077
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Pulpeciki w zupie
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2011-04-14
Pulpeciki w zupie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pulpeciki w zupie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.