Przysmak makowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pół litra mleka gotujemy i gorącym zalewamy zmielony mak. Dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy i gotujemy przez kilka minut, po czym wsypujemy rodzynki i migdały, mieszamy i gotujemy jeszcze przez moment. W oddzielnym garnku gotujemy drugą połowę mleka, dodajemy ćwierć kostki masła i łyżkę cukru. Mieszamy aż wszystko rozpuści się i idealnie połączy, następnie studzimy. Bułki kroimy na kromki i moczymy je w mleku. W naczyniu układamy na przemian namoczone bułki i masę makową.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 508
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Przysmak makowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.