Potrawka chińska

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, posypać przyprawą do chińszczyzny, przykryć i odstawić na 15 min. w chłodne miejsce. Cebulę obrać i drobno pokroić w kostkę. Papryki oczyścić z pestek i pokroić w paseczki. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki.
Rozgrzać olej na patelni, usmażyć kawałki mięsa. Zdjąć i posypać solą, pieprzem i papryką. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na tłuszczu ze smażenia mięsa zeszklić cebulkę, potem dorzucić pieczarki, paprykę i marchewkę, wymieszać i dusić na małym ogniu do momentu aż wszystkie warzywa zmiękną. Następnie dodać uprzednio usmażone mięso i na koniec ugotowany ryż. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić przyprawami.
Podawać z surówką.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 819
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Potrawka chińska
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Potrawka chińska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.