Pomidorki koktajlowe w occie

Ocena przepisu

Składniki

  • pomidorki koktajlowe czerwone 1 kg
  • pomidorki koktajlowe żółte 1 kg
  • woda przegotowana 4 L
  • ocet 1/2 L
  • cukier 1/2 szklanki
  • cebula 4 sztuki
  • gorczyca 1 opakowanie

Sposób przyrządzenia

Pomidory opłukać. Przygotować zalewę z octu, wody, cukru. Cebulę obrać, pokroić na krążki. Do słoików wsypywać po kilka ziaren gorczycy, wkładać po krążku cebuli, 2 kolory pomidorów, napełniać zalewą. Zakręcone słoiki gotować przez 10 - 15 minut.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1311
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Pomidorki koktajlowe w occie
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Pomidorki koktajlowe w occie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pomidorki koktajlowe w occie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.