Pleśniak z rabarbarem

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

nadzienia

beza

Sposób przyrządzenia

Rabarbar obrać i pokroić w kosteczkę, przesypać cukrem i odstawiamy aż puści sok. Wtedy wkładamy do garnka dodajemy cynamon i gotujemy aż się trochę rozgotuje i odparuje większość soku. Odstawić aby ostygło. Mąkę przesiać z proszkiem dodać zimną margarynę, żółtka, cukier i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części (2/3 i 1/3), większą część zawinąć w folię spożywczą, mniejszą część podzielić na dwie równe części do jednej dodać kakao. Ciasta zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę czasu. Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Blachę wyłożoną papierem do pieczenia dno wykleić większą częścią ciasta. Na ciasto rozłożyć rabarbar, potem zetrzeć na tarce jasne ciasto. Wyłożyć pianę na i na wierzch zetrzeć ciemne ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 50 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 541
Data dodania: 2011-07-31

Zdjęcia

Pleśniak z rabarbarem
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pleśniak z rabarbarem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.