Placek migdałowy 1

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Migdały sparzyć, obrać ze skórki i zemleć. Masło stopić, wymieszać z cukrem i jajkami, utrzeć na pianę, a następnie połączyć z przesianą mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, migdałami, olejkiem i startą skórką cytrynową; posolić. Dokładnie wyrobione ciasto rozwałkować, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i upiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu pokrajać w kwadraty.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 967
Data dodania: 2010-07-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placek migdałowy 1

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.