Placek Beti

Ocena przepisu

Opis

Placek Beti

Składniki

  • galaretka pomarańczowa 1 opakowanie
  • dżem 1 słoik
  • orzechy 3/4 szklanki
  • herbatniki 2 paczki
  • polewa czekoladowa do polania

biszkopt

krem

  • budyń karmelowy 2 opakowania
  • mleko 3 szklanki
  • cukier 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Upiec biszkopt z podanych składników bądź wypróbowanego przepisu, Ciasto wystudzić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Orzechy drobno posiekać. Ugotować budyń z cukrem i lekko przestudzić. Biszkopt przekroić na połowę. Dolną część posmarować dżemem. Wyłożyć 1/2 ciepłego budyniu. Na budyniu ułożyć warstwę herbatników i posmarować dżemem. Posypać przygotowanymi orzechami i wyłożyć pozostały budyń. Tężejącą galaretkę rozprowadzić na budyniu. Przykryć drugą połową biszkoptu. Biszkopt można trochę nasączyć ponczem. Wierzch polać polewą czekoladową i udekorować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 12 min
Ile porcji: 60
Wyświetlenia: 613
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Placek Beti
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-29
Placek Beti
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Placek Beti

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.