Pierogi z serem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przygotować nadzienie. Ser biały rozetrzeć dokładnie widelcem. Dodać cukier waniliowy, cukier i śmietanę, wymieszać.
Wyrobić ciasto na pierogi. Oprószyć blat mąką, rozwałkować ciasto i wycinać szklanką o szerszej średnicy koła. Nadziewać przygotowanym nadzieniem serowym i zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie (można dodać do garnka kilka łyżek oleju) do momentu wypłynięcia.
Do rondelka wrzucić masło, rozpuścić, polać gotowe pierogi i posypać cukrem.

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 679
Data dodania: 2012-01-26

Zdjęcia

Pierogi z serem
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pierogi z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.