Pieczeń z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szynkę umyć, osuszyć i natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Włożyć do pojemnika, szczelnie zamknąć i wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc)oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki, cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie.

Szynkę obsmażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać winem i dwiema szklankami wody. Dodać pieczarki z cebulką, przykryć pokrywą i piec w 190 stopniach przez ok. Dwie godziny. Szynkę wyjąć i pokroić w cienkie plasterki.

Sos zagotować, zagęścić mąką wymieszaną z wodą (1 łyżka mąki pszennej + 0,5 szklanki wody) i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pokrojone mięso przełożyć na talerz i polać sosem z pieczarkami .
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 dni
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 682
Data dodania: 2012-01-09

Zdjęcia

Pieczeń z pieczarkami
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2012-01-09
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Pieczeń z pieczarkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.