Pianka waniliowo-arakowa
Składniki
- biszkopty 2 opakowania
- masło 1 kostka
- cukier 3/4 szklanki
- waniliowe serki homogenizowane 3 szt
- cukier waniliowy 1 opakowanie
- aromat arakowy 1 opakowanie
- mleko w proszku 2 szklanki
- żelatyna 2 łyżeczki
- jajka 1 szt
- żółtka 5 szt
- kawa naturalna 5 łyżek
Sposób przyrządzenia
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wystudzić. Kawę zalać 200 ml wrzątku, odstawić. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem arakowym. Dodać jajko i żółtka.Ucierając dodawać porcje serka i mleko. Kawę przecedzić przez sitko gęste, a w naparze namoczyć biszkopty. Ucieraną masę połączyć z żelatyną. W formie wyłożonej folią układać warstwami porcje kremu i ciastek. Schłodzić, wyjąć na półmisek, udekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty