Pianka waniliowo-arakowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wystudzić. Kawę zalać 200 ml wrzątku, odstawić. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i aromatem arakowym. Dodać jajko i żółtka.Ucierając dodawać porcje serka i mleko. Kawę przecedzić przez sitko gęste, a w naparze namoczyć biszkopty. Ucieraną masę połączyć z żelatyną. W formie wyłożonej folią układać warstwami porcje kremu i ciastek. Schłodzić, wyjąć na półmisek, udekorować.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 755
Data dodania: 2009-01-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Pianka waniliowo-arakowa

2010-02-24 20:40:40

Pycha.

2010-02-18 00:52:15

Pianki są nie tuczące i lekkie.
!Monia#

!Monia

2009-05-07 11:09:42

Bardzo smaczna, ale mozna posiekac jeszcze do tego drobniutko rodzynek i jest jeszcze lepsza, polecam..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.