• apette.pl
  • Pasztet świąteczny z glazurowanymi jabłkami

Pasztet świąteczny z glazurowanymi jabłkami

Ocena przepisu

Składniki

glazurowane jabłka

Sposób przyrządzenia

Słoninę i cebulę podsmażyć, dodać pokrojone mięso, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie i majeranek, dusić do miękkości. Dodać sparzone wątróbki i bułkę. Dusić 15 minut, odstawić na 12 godzin do lodówki. Zmielić dwa razy, dodać pokrojone grzyby, morele, jajka i gałkę muszkatołową, mielony imbir, sól i pieprz. Boczek ułożyć w formie, uzupełnić masą mięsną, ubić, piec 40 minut w kąpieli wodnej, wystudzić. Jabłka skropić sokiem z cytryny, podsmażyć na maśle z oliwą, dodać miód i doprawić rozmarynem, cynamonem i pieprzem. Pasztet pokroić i ułożyć na talerzu, przekładając glazurowanymi jabłkami, udekorować plastrami imbiru, szczypiorkiem, truskawkami i miętą. Podawać z jagodami w żubrówce.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1387
Data dodania: 2009-01-11

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Pasztet świąteczny z glazurowanymi jabłkami

2010-02-25 20:57:27

taki pasztet jest bardzo dobry.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.