Paszteciki w cieście francuskim
Składniki
Sposób przyrządzenia
Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 2 średniej wielkości kwadraty. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w kostkę usmażyć na patelni w maśle. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć z pieczarkami. Świeże listki szpinaku pokroić i wrzucić na patelnię i wymieszać. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę i wrzucić do reszty farszu. Dodać do smaku przyprawy, zioła, bazylię. Na końcu pokroić pietruszkę i dodać do całości. Na przygotowane wcześniej kwadraty ciasta francuskiego nałożyć farsz, rogi kwadratów lekko zagiąć. Ułożyć na papierze do pieczenia, włożyć do nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Piec przez 10-15 minut w 180 stopniach. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty