Paszteciki w cieście francuskim

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ciasto francuskie rozwinąć i wyciąć 2 średniej wielkości kwadraty. Pieczarki umyć, obrać, pokroić w kostkę usmażyć na patelni w maśle. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć z pieczarkami. Świeże listki szpinaku pokroić i wrzucić na patelnię i wymieszać. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę i wrzucić do reszty farszu. Dodać do smaku przyprawy, zioła, bazylię. Na końcu pokroić pietruszkę i dodać do całości. Na przygotowane wcześniej kwadraty ciasta francuskiego nałożyć farsz, rogi kwadratów lekko zagiąć. Ułożyć na papierze do pieczenia, włożyć do nagrzanego do 210 stopni piekarnika. Piec przez 10-15 minut w 180 stopniach. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 3670
Data dodania: 2010-08-04

Zdjęcia

Paszteciki w cieście francuskim
peter_patreli#

Dodane przez:

peter_patreli

2010-08-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paszteciki w cieście francuskim

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.