Parówki z pieczarkami

Ocena przepisu

Składniki

  • parówki 8 szt
  • olej 5 łyżek
  • pieczarki 30 dag
  • cebule 2 szt
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • papryka słodka 1 szczypta
  • ser żółty starty 20 dag

Sposób przyrządzenia

Parówki naciąć na końcach dość głęboko na krzyż. Usmażyć na oleju, aż się zrumienią. Pieczarki oczyszczone pociąć na ćwiartki. Cebulę obraną pokroić w piórka, zeszklić na łyżce oleju.Dodać pieczarki, wymieszać, podsmażyć razem, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Parówki przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, przykryć pieczarkami z cebulą, posypać serem. Zapiekać , aż ser się rozpuści. Podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3219
Data dodania: 2008-12-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Parówki z pieczarkami

2010-02-25 20:55:37

Lubię parówki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.