Paluchy ziemniaczane

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obrane i ugotowane ziemniaki ubić. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodać do ziemniaków razem z mąką, wbić jajko. Wymieszać i doprawić do smaku. Z masy formować niewielkie podłużne paluchy. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Podawać z ketchupem albo ze surówką do obiadu jako dodatek do mięsa.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 835
Data dodania: 2012-10-23

Zdjęcia

Paluchy ziemniaczane
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2012-10-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paluchy ziemniaczane

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.