Ozorki smażone po holendersku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ozorki wyszorować szczoteczką, usunąć gruczoły ślinowe, włożyć do rondla, zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Seler i pory dokładnie umyć; seler z cebulą, opłukać i wraz z goździkami i listkami laurowymi dodać do ozorków; na 30 minut przed końcem gotowania - osolić. Miękkie ozorki wyjąć, przestudzić, obrać ze skórki i pokrajać w plasterki grubości 0, 5 cm. Plasterki ozorka panierować w mące, rozmieszanych jajkach i tartej bułce; panier przycisnąć dłonią, aby bułka nie opadła od mięsa. Na patelni rozgrzać olej, kłaść kolejno plasterki ozorka i smażyć je z obu stron na rumiano. Bezpośrednio po usmażeniu podawać z ziemniakami, kalafiorem i sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 704
Data dodania: 2010-02-06

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ozorki smażone po holendersku

2010-02-24 22:55:12

ozorków bym nie jadła.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.