Orszada

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki. Wodę zagotować, ostudzić. Migdały utłuc w moździerzu, a następnie ucierać w donicy, dodając niewielkimi porcjami cukier. Utartą masę mieszać, dodając powoli wodę. Powstały mlecznobiały, aromatyczny napój oziębić. Podawać w małych szklaneczkach.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 825
Data dodania: 2010-02-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Orszada

2010-02-18 12:39:22

Nawet niezłe!

2010-02-17 19:58:09

Skąd tulipan bierzesz te dziwne nazwy potraw ?

2010-02-17 17:26:04

Jeszcze dziwniejsza nazwa.

2010-02-17 17:22:45

Co za nazwa wymyślna!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.