Nalewka jeżynowa

Ocena przepisu

Składniki

  • jeżyny 1 kg
  • cukier 1 kg
  • spirytus 1 litr

Sposób przyrządzenia

Zmiksować i przetrzeć jeżyny, dodać cukier i przełożyć do słoika. Przykryć i odstawić na dwa dni w ciepłe nasłonecznione miejsce. Dolać spirytus i po trzech dniach przecedzić. Znowu odstawić na 7 dni do sklarowania. Rozlać do butelek.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1131
!Anka

!Anka

Data dodania: 2009-01-07

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Nalewka jeżynowa

2010-02-24 22:44:34

Z przepisu widać, że jest to dobra nalewka.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.