Nadziewane ogórki

Ocena przepisu

Składniki

  • ogórek 2 sztuki
  • jajka ugotowane 2 sztuki
  • miąższ z bułk 2 łyżki
  • natka pietruszki
  • zółty ser 2 plastry
  • sos śmietanowy 2 łyżki
  • słodka papryka do posypania
  • sól szczypta

Sposób przyrządzenia

Ogórki przekroić wzdłuż na połowę i usunąć miąższ z pestkami. Delikatnie oprószyć solą. Jajka pokroić na drobniutkie kawałeczki. Wyjąc miąższ z bułki i wymieszać z jajkiem. Przełożyć na ogórki. Polać sosem śmietanowym. Obłożyć żółtym serem, posypać słodką papryką i ozdobić natką pietruszki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 503
Data dodania: 2011-08-30

Zdjęcia

Nadziewane ogórki
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Nadziewane ogórki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.