Mus czekoladowy

Ocena przepisu

Składniki

  • czekolada deserowa 1 tabliczka
  • czekolada gorzka 1 tabliczka
  • masło 3 łyzki
  • cukier puder 1 łyzka
  • jajja 5 sztuk
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Czekolady połamać. Włożyć do miski i umieścić nad garnkiem z gotującą wodą. Mieszać do rozpuszczenia, dodać masło i cukier puder. Dokładnie połączyć i odstawić do ostudzenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno z odrobina soli. Żółtka wymieszać z masa czekoladową, a następnie połączyć z białkiem. Rozdzielić na porcje i odstawić do lodówki na 5 godzin.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 5 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 401
Data dodania: 2012-07-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Mus czekoladowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.