Moje bagietki

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do ciepłego mleka dodać margarynę i cukier i wymieszać. Dodać całość do 1/2 szklanki mąki, wody, soli i drożdży, wymieszać i stopniowo dodawać pozostałą część mąki. Ciasto ugniatać, aby było miękkie i elastyczne. Ciasto przykryć i odstawić aby podwoiło swoją objętość. Potem ciasto przełożyć na stolnicę i uformować 2 bagietki. Bagietki przełożyć na posmarowaną olejem blachę i pozostawić na 20 minut by podrosły. Piec ok 30 minut w 200 stopniach.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 120 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 462
Data dodania: 2012-05-31

Zdjęcia

Moje bagietki
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2012-05-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Moje bagietki

2012-05-31 22:56:36

domowe pieczywo najlepsze! piękne

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.