Łosoś w marynacie miodowo-sojowej
Składniki
Sposób przyrządzenia
Łososia opłukać, osuszyć i podzielić na dwa kawałki. Z pozostałych składników w miseczce przygotować marynatę- sos sojowy, oliwę, miód, sok z cytryny, imbir, sól, pieprz wymieszać razem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w drobne paseczki papryczkę chilli, całość marynaty wymieszać i polać płaty łososia. Rybę odstawić do marynowania przynajmniej na godzinkę. Po tym czasie każdy płat łososia zawinąć osobno w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180c na na około 20 minut pod koniec pieczenia odwinąć folię tak aby łosoś się przyrumienił, jeżeli ktoś woli to nie trzeba zawijać w folię wystarczy łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty