Łosoś w marynacie miodowo-sojowej

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Łososia opłukać, osuszyć i podzielić na dwa kawałki. Z pozostałych składników w miseczce przygotować marynatę- sos sojowy, oliwę, miód, sok z cytryny, imbir, sól, pieprz wymieszać razem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w drobne paseczki papryczkę chilli, całość marynaty wymieszać i polać płaty łososia. Rybę odstawić do marynowania przynajmniej na godzinkę. Po tym czasie każdy płat łososia zawinąć osobno w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180c na na około 20 minut pod koniec pieczenia odwinąć folię tak aby łosoś się przyrumienił, jeżeli ktoś woli to nie trzeba zawijać w folię wystarczy łososia ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 515
Data dodania: 2012-06-15

Zdjęcia

Łosoś w marynacie miodowo-sojowej
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2012-06-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Łosoś w marynacie miodowo-sojowej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.