Łódeczki nadziewane

Ocena przepisu

Składniki

  • papryka kolorowa bez pestek 3 szt
  • żelatyna 2,5 łyżeczki
  • twaróg mielony 30 dag
  • kiełbasa posiekana 15 dag
  • mleko 1/2 szklanki
  • szczypiorek 2 łyżeczki

Sposób przyrządzenia

Paprykę oczyścić z pestek. Żelatynę wymieszać z małą ilością zimnej wody i odstawić do napęcznienia, rozpuścić delikatnie podgrzewając. Wymieszać twaróg mielony z posiekaną kiełbasą, mlekiem i posiekanym szczypiorkiem. Połączyć z żelatyną. Papryki napełnić przygotowaną masą, włożyć do lodówki na kilka godzin, przed podaniem pociąć na cząstki.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 884
Data dodania: 2009-01-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Łódeczki nadziewane

!Mania#

!Mania

2009-06-29 11:48:55

Bardzo smaczne, ale mozna dodac jeszcze drobno posiekanej bazylii, jest super.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.