Kurczak w pieczarkach z kluskami
Opis
Kurczak w pieczarkach z kluskami
Składniki
Sposób przyrządzenia
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Obsmażyć na oleju. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i drobno pokrojoną cebulę dodać marchew i chwilę smażyć. Podlać wodą, dodać mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić ok 15 minut. Oprószyć mąką i dobrze wymieszać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Z jajek, mleka i mąki zarobić gęste ciasto. Dodać szczyptę soli. Ciasto nabierać łyżką maczaną w gorącej wodzie i kłaść na osolony wrzątek. Gdy kluski wypłyną wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z przygotowanym sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty