Kurczak w pieczarkach z kluskami

Ocena przepisu

Opis

Kurczak w pieczarkach z kluskami

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Obsmażyć na oleju. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Pieczarki umyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać pieczarki i drobno pokrojoną cebulę dodać marchew i chwilę smażyć. Podlać wodą, dodać mięso. Oprószyć solą i pieprzem. Dusić ok 15 minut. Oprószyć mąką i dobrze wymieszać. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Z jajek, mleka i mąki zarobić gęste ciasto. Dodać szczyptę soli. Ciasto nabierać łyżką maczaną w gorącej wodzie i kłaść na osolony wrzątek. Gdy kluski wypłyną wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z przygotowanym sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 757
Data dodania: 2011-03-31

Zdjęcia

Kurczak  w pieczarkach z kluskami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-31
Kurczak w pieczarkach z kluskami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kurczak w pieczarkach z kluskami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.