Krokiety z kapustą i grzybami
Składniki
farsz
panier
- jajka 1 szt
- mleko 2 łyżki
- tarta bułka 3 łyżki
- kminek zmielony 1 szczypta
Sposób przyrządzenia
Zmiksować jajka z mąką, mlekiem, wodą i solą. Odstawić na pół godziny. Patelnię rozgrzać i posmarować kawałkami słoniny. Ciasto nalać cienką warstwą, rozprowadzić po całej powierzchni. Smażyć z obu stron Kapustę obraną pokroić na kawałki, zalać małą ilością wody, osolić i gotować. Odcedzić i ochłodzić. Grzyby pokroić na paski, cebulę pokroić w piórka, smażyć na maśle i dodać grzyby. Dolać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem pół godziny. Wszystkie składniki: kapustę, grzyby, cebulę mielimy i razem zasmażamy. z dodatkiem tłuszczu, soli i pieprzu. Naleśniki 12 sztuk smarować farszem i zwijać w rulony. Obciążyć deską i pozostawić na godzinę. Pokroić w plastry, zanurzyć w jajku roztrzepanym z dwiema łyżkami mleka i kminkiem. Posypać tartą bułką i smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe posypać zieleniną.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty