Kotlety z ryżu

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż płuczemy, zalewamy 6 szklankami wody, gotujemy 15 minut, odcedzamy, studzimy. Czosnek rozcieramy z solą. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.

Ryż, cebulę, czosnek, natkę pietruszki, pestki słonecznika miksujemy. Dodajemy sos sojowy, doprawiamy pieprzem, imbirem do smaku. Z masy formujemy nie duże kotlety, obtaczamy je w mące wymieszanej z otrębami.

Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 658
Data dodania: 2011-04-13

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kotlety z ryżu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.