Konfitura z orzechów włoskich

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Orzechy umyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem, zalać zimną wodą i kilkakrotnie ją zmieniając moczyć przez trzy dni. Ugotować je do miękkości i odcedzić. Z cukru i dwóch szklanek wody ugotować syrop z przyprawami. Wystudzonym syropem zalać miękkie orzechy i odstawić na dwa dni. Trzeciego dnia kilkakrotnie zagotować, z przerwami na wystudzenie. Gorące orzechy przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3270
Data dodania: 2009-05-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Konfitura z orzechów włoskich

2010-02-25 17:12:18

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.

2010-02-25 17:11:02

Konfitury z różnych owoców trzeba zawsze robić na zimę, są zdrowe i dobre. Ja zawsze robię je z różnych owoców.
!Ania#

!Ania

2009-06-29 11:21:35

Super smaczne, mozna dodac jeszcze, podobno bardzo zdrowa na zoladek, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.