Kiełbasa z rzepą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rzepę obieramy, płuczemy i kroimy w bardzo cienkie słupki. Płuczemy słoninę, siekamy i stapiamy na patelni. Dorzucamy rzepę i smażymy przez kilka minut po czym posypujemy mąką i zalewamy bulionem. Ogień zmniejszamy, nakrywamy patelnię i w ten sposób dusimy przez nie całe pół godziny. Kiełbasę płuczemy, kroimy w plasterki i dodajemy do rzepy. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem i świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Podajemy od razu na ciepło.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 878
Data dodania: 2010-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kiełbasa z rzepą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.