Karkówka na grilla

Ocena przepisu

Składniki

  • karkówka bez kości 1 kg
  • sól
  • gorczyca
  • kolendra
  • papryka słodka
  • majeranek
  • chilli
  • olej 1/2 szkl

Sposób przyrządzenia

Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Każdy kawałek lekko rozbić. Z przypraw zrobić mieszankę, wsypać do oleju i dokładnie wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć karkówkę. Odłożyć do marynowania na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie układamy na grillu i pieczemy. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami z grilla i pomidorami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 800
Data dodania: 2011-04-08

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka na grilla

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.