Kapuśniak staropolski

Ocena przepisu

Składniki

  • wywar z mięsa i warzyw 1,5 litra
  • suszone grzyby 2 dag
  • suszone śliwki 6-8 dag
  • kapusta kwaszona 40 dag
  • cebula 10 dag
  • tłuszcz 4 dag
  • mąka 2 dag
  • sól 1 szczypta
  • przyprawa do zup
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Płuczemy grzyby i śliwki, moczymy i gotujemy w osobnych naczyniach. Pokrojoną kapustę zalewamy wywarem, gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, do niej dodajemy mąkę, lekko zarumieniamy. Dokładamy kapustę, wywar z grzybów i śliwek, pokrojone grzyby oraz przecier ze śliwek. Całość chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 798
Data dodania: 2010-10-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak staropolski

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.