Kabaczki z pomidorami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kabaczki dobrze wymyć i nie obracając pokrajać na kostki o boku 2 cm. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokrajać na cienkie plastry. Kabaczki włożyć do rondla, przykryć pomidorami, przyprawić roztartym z solą czosnkiem i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki i polać oliwą. Gotować w przykrytym rondlu na małym ogniu, potrząsając od czasu do czasu naczyniem (nie mieszać łyżką). Jeść na ciepło lub na zimno z chlebem lub ziemniakami z wody.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 564
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kabaczki z pomidorami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.