Jajka po benedyktyńsku

Ocena przepisu

Składniki

sos

Sposób przyrządzenia

Zagotować około pół lita wody z dwoma łyżkami octu i solą. W międzyczasie zrobić sos holenderski.
Sos: Żółtko, musztardę, masło i mleko wlać do miseczki i gotować na parze, ubijając trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia i ciągle ubijając, dodać sok z cytryny, sól i pieprz.
Zrobić grzanki z chleba. Na grzankach położyć plasterek szynki. Jajko wbić ostrożnie do filiżanki i delikatnie wlać do gotującej się wody z solą i octem. Gotować 3 minuty, wyjąć łyżką cedzakową i ułożyć na grzankach na szynce. Polać sosem holenderskim, doprawić pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 474
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajka po benedyktyńsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.